youtube logo twitter logo instagram logo facebook logo linkedin-logo

Beliggenhed

Som du kan se på nedenstående oversigtskort, så ligger Munkebjerg Business Park omkranset af uddannelsesinstitutioner, kollegier, boligområder, det nye OUH, erhvervsområder, og ikke mindst med let adgang til motorvej E20 og få minutters kørsel til Odense centrum.

Udviklingen i dette område er i fuld gang og vil tage yderligere fart i de kommende år, så rigtig mange mennesker vil arbejde, studere og bo i området i fremtiden, men også passere denne vej forbi ud til supersygehuset eller motorvejen.

Trafiktælling en novemberdag i 2018 viste, at der foran Munkebjerg Business Park passerede 11.800 biler ad Niels Bohrs Alle og 13.300 biler passerede ad Munkebjergvej netop den dag. En prognose viser, at antallet af biler forventes i 2028 at være steget til 17.200 biler ad Niels Bohrs Alle og 23.000 biler ad Munkebjergvej i et hverdagsdøgn.

På oversigtskortet herunder kan du se, hvordan letbanen kommer til at køre, og der er ca. 1,2 km. fra Munkebjerg Business Park til nærmeste letbanestation, hvilket er en lille forfriskende gåtur.

Et lille overblik over, hvad der sker i området i den kommende tid:

INDBYGGERTAL
Der bor pt. ca. 200.000 indbyggere i Odense. Skoleprognose 2017 anfører en forventning om, at der er 219.000 indbyggere i år 2028.

NYT OUH
Der investeres omkring 7 mia. kr. i opførelsen af det nye supersygehus, som omfatter ca. 250.000 m² byggeri, og som forventes klar i 2022.

Læs mere på: www.nytouh.dk

SYDDANSK UNIVERSITET
Der bliver plads til 800 forskere og knap 22.600 studerende på Syddansk Universitet i Odense, som bygges sammen med det nye supersygehus.

Læs mere på: www.sdu.dk/Odense

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT
UCL Campus Odense er en professionshøjskole, hvor der uddannes indenfor sundhed, samfund, læring og pædagogik.

Læs mere på: www.ucl.dk

FORSKERPARKEN
Syddanske Forskerparker er en erhvervsdrivende fond med formål at drive innovations- og forskerparker i Region Syddanmark samt understøtte iværksætteri og videnstunge erhverv som robot- og velfærdsteknologi, design, IT, grøn energi samt sundhed og miljø.

Læs mere på: syddanskeforskerparker.dk

ODENSE ROBOTICS
Klynge af virksomheder indenfor high-tech og robotteknologi. I dag mere end 120 virksomheder og med anslået 3.200 ansatte, fordelt over hele Odense.

CORTEX PARK
Byudviklingsområde med boliger, kollegie, samt forskning, laboratoriemæssige formål, udvikling, kontor, liberalt erhverv, undervisning/uddannelse, offentlig og privat service.

ERHVERV OG OFFENTLIG ADMINISTRATION
I januar 2018 meldte regeringen ud, at Miljøstyrelsens ca. 440 arbejdspladser skal flyttes til Odense.

I 2015 flyttede ca. 286 arbejdspladser til Odense, herunder fra Socialstyrelsen, Spillemyndigheden, SKAT m.m.

Tietgenbyen er et stort erhvervsområde i udvikling til virksomheder indenfor logistik, distribution, forskning og udvikling. Facebook bygger et nyt datacenter på ca. 55.000 m² i dette område, og det forventes færdig i 2020.

KULTUR OG TURISME M.M.
Det nye Hotel Odeon i Odense centrum er opført med 234 værelser. Som turist i Odense kan man deltage i Tinderbox musikfestival, Grøn Koncert, Blomsterfestival, H.C. Andersen Festival, Guns n´ Roses koncert i 2018 og meget mere. Man kan også besøge det nye MASH, som etablerede sig i Odense i 2017 eller nyde frokost/middag på en af de mange etablerede og nye spisesteder i øvrigt.

Læs mere på: www.visitodense.dk

ODENSE LETBANE
Odense Letbane forventes at være færdigbygget til at gå i drift i slutningen af 2020. Letbanen har et samlet budget på cirka tre milliarder kroner. Den kommer forbi byens nøglepunkter og kraftcentre for udvikling. Der forventes afgang fra hver station otte gange i timen i dagtimerne.

Læs mere på: www.odenseletbane.dk